Logo

موسسه آموزش عالی غیر دولتی غیر انتفاعی عطار

Attar institute Of Higher Education

دومین همایش استانی، ادبی و فرهنگی هفت شهر عشق و نکوداشت مقام عطار نیشابوری، با حضور جمع زیادی از دوست داران ادب و فرهنگ ایران زمین مسئولین، اساتید، دانشجویان، دانشجو معلمان، دبیران و آموزگاران و..به میزبانی موسسه آموزش عالی عطار در مرکز همایش‌های بین‌المللی شهدای سلامت مشهد برگزار شد. 
 
🔻 در این همایش ادبی که با مشارکت تعدادی از نهادها و‌سازمان‌های فرهنگی، آموزشی، بویژه دانشگاه فرهنگیان استان- پردیس شهیدهاشمی نژاد، شهرداری مشهد، خردسرای فردوسی، اداره کل فرهنگ و ارشاد، کانون فرهنگی پرورشی کودکان  و......به ابتکار موسسه آموزش عالی عطار برای دومین سال پیاپی برگزار شد، دکترسید حسین مجتبوی، رئیس موسسه آموزش عالی عطار، در سخنانی با اشاره به ۲۰ سال سابقه آموزشی و پژوهشی این موسسه، بر اهمیت برگزاری چنین رویدادهایی برای پیوند جوانان با ادبیات کهن تأکید کرد و گفت: “زبان ساده و قابل فهم آثار عطار تأثیر زیادی بر ادبیات ما و جوانان ما داشته است.” 
دکتر مجتبوی با اشاره به ویژگی‌های برجسته این همایش، به آثار نمادین عطار اشاره کرد و گفت: در کنار نگاه عارفانه و فلسفی او، تأثیر زیادی بر ادبیات ما و جوانان ما داشته است. متأسفانه، جوانان امروزی از ادبیات گذشته خود فاصله گرفته‌اند و برگزاری چنین نشست‌هایی برای پیوند جوانان با ادبیات بسیار حائز اهمیت است. اگر در این زمینه کوتاهی و غفلت صورت گیرد، بدون شک آیندگان از ما دلگیر خواهند شد.” وی همچنین از تمامی اشخاص و موسساتی که در برگزاری این همایش همراهی کردند، قدردانی نمود.
 
🔹در ادامه دکتر اسدی، مدیر کل آموزش و پرورش استان نیز در سخنانی کوتاه، به اهمیت بازگرداندن جوانان به ادبیات فارسی اشاره کرد و برگزاری اینگونه همایش‌ها را سرمایه‌گذاری برای تقویت ارتباط جوانان با ادبیات فاخر ایران زمین دانست.
 
🔹 حسینقلی‌زاده مقدم، شهردار منطقه ۹ مشهد، نیز در ادامه به بیان تأثیرات عطار بر ادبیات و عرفان پرداخت و گفت: “عطار هفت شهر عشق را طی کرده است و این همایش فرصت مناسبی برای آشنایی جوانان با میراث فرهنگی و ادبی ماست.”
 
🔹 در ادامه، دکتر یا حقی، رئیس موسسه فرهنگی و هنری خردسرای فردوسی نیز تأکید کرد که عطار باید به اندازه فردوسی در فرهنگ و زبان فارسی شناخته شود و به تأثیر عطار بر ادبیات و عرفان فارسی اشاره کرد.
 
🔹 دکتر رضا اشرف‌زاده، پژوهشگر و عطارپژوه شهیر خراسان نیز ضمن اشاره به تالیف و چاپ کتاب «شرحی بر پندنامه عطار نیشابوری»، به بررسی آثار منسوب به عطار و تأثیر آن‌ها بر فرهنگ و جامعه پرداخت و بر لزوم توجه به آموزه‌های عطار در اصلاح جامعه تأکید کرد.
 
🔻سخنران ویژه این همایش ادبی، دکتر پورنام‌داریان، استاد ادبیات و عطارشناس، به بررسی مفاهیم مختلف کلام در ادبیات پرداخت و گفت که هر فرد تفسیر خاصی از کلام دارد. وی همچنین به این موضوع اشاره کرد که عاشق هرگز به معشوق نمی‌رسد اگر معشوق، خدا باشد و بر این نکته تأکید کرد که اتحاد بین عاشق و معشوق تنها زمانی شکل می‌گیرد که روح تجربی به روح معنوی پیوسته و فانی شود.
 
🔹 حجت الاسلام دکتر عسگری، معاون فرهنگی اجتماعی استانداری خراسان رضوی، نیز به اهمیت شعر و مفاهیم عمیق آن پرداخت. وی به موضوع عشق مجازی و فاصله آن با حقیقت اشاره کرد و گفت: “واقعیت این است که از مجاز تا حقیقت فاصله زیادی وجود دارد، اما با همین مجازگویی‌ها امیدواریم که به حقیقت نزدیک شویم و ثمرات آن عالی باشد.”
 
🔹 در ادامه همایش بزرگ عطار نیشابوری، تعدادی از اساتید ادبیات و عطار پژوهان استان از جمله دکتر قیامتی و‌ دکتر محقق نیشابوری نیز به بررسی ابعاد مختلف شخصیت و آثار این شاعر بزرگ ایرانی پرداختند. 
 
🔹 رونمایی از کتاب دکتر اشرف زاده با عنوان شرحی بر پند نامه، اجرای گروه موسیقی توسط گروه انوار جام و‌تقدیر از برگزیدگان فراخوان ساخت استوری با اشعار عطار از دیگر بخش‌های این مراسم بود.
 
🔻سخن پایانی این که این رویداد به عنوان فرصتی برای ترویج فرهنگ و ادبیات فارسی مورد استقبال قرار گرفت و برگزاری این همایش نشان‌دهنده اهمیت ارج نهادن به مقام و آثار عطار نیشابوری و حمایت از استعدادهای ادبی و فرهنگی استان بود.
 
🎙خبرنگاران: 
عارفه سودمند
سپیده آتشی
فاطمه عمارلو
 
📷 تصویر: 
مهدی فیض نژاد
متین جهانگرد
فاطمه شهرکی
اعظم عیسی زاده
 


برای این مطلب امکان ارسال نظر وجود ندارد